Vágólapra másolva!
Jópár fokkal melegebb lesz az idő az ilyenkor szokásosnál. Napnyugta után egyre többfelé ereszkedik le a köd, kedden sem lesz hűvösebb.
Vágólapra másolva!

Legalább 6 Celsius-fokkal melegebb lesz az idő az ilyenkor szokásosnál hétfőn. Január első napjaiban általában -1 fok szokott lenni a középhőmérséklet az 1971 és 2000 között mért sokévi átlag szerint.

Ehhez képest többnyire 8 és 13 fok közé melegszik az idő most napközben, bár északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb lehet; ez azt jelenti, hogy 6-7 fokkal melegebb van az átlagosnál. Késő este 3-8 fok valószínű, keddre virradóan pedig 2 és 7 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet.

Meleg és köd

Tavaszias idő lesz hétfőn is. Ugyan erősen felhős marad az ég az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, másutt viszont felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Általában mérsékelt marad a légáramlás. Napnyugta után egyre többfelé köd képződik.

Egyre inkább anticiklon határozza meg Magyarország időjárását, ami azt jelenti, hogy ameddig magasnyomású légtömeg a Kárpát-medence fölött marad, nemigen változik az időjárás.

Hétfőn fokozatosan gyengülnek, megszűnnek annak a gyenge hidegfrontnak az élettani hatásai, amely vasárnap helyeződött az ország fölé. Kezdetben azonban előfordulhat miatta fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak, és a reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Térkép: hol lesz a legmelegebb a napokban?http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html