Vágólapra másolva!
Viharos szél, jégeső és kisebb felhőszakadás kíséri az elszórt zivatarokat.
Vágólapra másolva!

A Dunántúlon lesznek vastagabbak a felhők szerdán, ott további zápor, zivatar valószínű. Keleten ugyanakkor gomolyfelhős, napos idő várható. Zápor főként délután alakul ki ott, helyenként zivatar is lehet a Duna-Tisza közén.

Az elszórt zivatarokat viharos, 60-65 kilométeres szél, kisebb méretű jég és néhol sok, 10-15 mm csapadék kíséri. A jégszemek átmérője 1 cm alatt marad.

Megélénkül a délnyugati, nyugati szél, és néhol megerősödik, zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 Celsius-fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet, míg csütörtökre virradóan 10 és 15 fok közé.

Front nincs az ország felett, de a magasban érkező, pár fokkal hűvösebb levegő miatt a gyenge hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Az időjárás változásaira érzékenyeknél gyakori a fejfájás, migrén. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél nagyobb eséllyel jelentkezhetnek görcsök. A reakcióidő hosszabb a megszokottnál.