Torgyán nem akar köztársasági elnök lenni<br/>

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán találkozott Torgyán József földművelésügyi miniszterrel. A megbeszélés után Torgyán közölte: a kormányfő ugyan elégedett a kisgazda politikusok által vezetett minisztériumok teljesítményével, ám ennek ellenére elképzelhető, hogy egyes tárcáknál januárban személycserék lesznek.Orbán Viktor miniszterelnök szerdán találkozott Torgyán József földművelésügyi miniszterrel. A megbeszélés után Torgyán közölte: a kormányfő ugyan elégedett a kisgazda politikusok által vezetett minisztériumok teljesítményével, ám ennek ellenére elképzelhető, hogy egyes tárcáknál januárban személycserék lesznek.
Vágólapra másolva!

Torgyán József tagadta, hogy koalíciós feszültség lenne a kisgazdák és a Fidesz között. A kisgazda politikus kijelentette: az agrárium jövő évi támogatásának konkrét összegéről nem esett szó a találkozón. Majd hozzátette: erre csak a költségvetési törvény előkészítésekor kerül majd sor.

Torgyán József elmondta: a tárcák munkájának értékelése során szóba került, hogy egyes minisztériumokban "dinamizálásra" lehet szükség. Nem zárta ki az esetleges személycserék lehetőségét sem, elmondása szerint azonban ennek legkorábbi időpontja 2000 januárja lehet.

Az államfőválasztásra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Torgyán József közölte: "ez egy olyan helyzet, amelyet az FKGP 2000.január 30-ra kitűzött országos nagygyűlése dönthet el, illetve akkor lehetséges, hogy ez a testület esetleg felvesse ezt a kérdést". Torgyán jelezte a miniszterelnöknek: annyi feladatot kell ellátnia, hogy nem gondolja nagyon célszerűnek ezen a munkatempón változtatni, a köztársasági elnöki munkakör pedig lényegesen protokollárisabb annál a tevékenységnél, mint amit most végez. Torgyán József közölte, hogy az ügyben döntést legkorábban a januári országos nagygyűlés után fog hozni.

Orbán Viktor a találkozó után nem volt hajlandó nyilatkozni.