Közönségszavazás dönt az országemblémáról<br/>

Vágólapra másolva!
Pályázatot ír ki a Magyarországot szimbolizáló embléma elkészítésére az Országimázs Központ. Tóth István Zoltán, a központ vezetője elmondta: a legjobbnak ítélt munkák közül a közvélemény a jövő hónapban választhatja majd ki az ország nem hivatalos jelképét.
Vágólapra másolva!

Május végére készül el az a terv, amely tartalmazza, hogy az Országimázs Központ mire használja fel 4,3 milliárd forintos keretét - nyilatkozta Tóth István Zoltán, a központ vezetője azt követően, hogy bemutatta a szervezetet a parlament kulturális bizottsága millenniumi albizottságának.

A képviselők szerény érdeklődése mellett tartott beszámolóból kiderült, hogy a Miniszterelnöki Hivatal keretén belül működő szervezet elsősorban idehaza, a környező országokban és a NATO, illetve az Európai Unió központjában, Brüsszelben kívánja erőteljesen megjeleníteni a magyar értékeket. Elképzeléseikben szerepel egy, a Magyar Turizmus Rt.-vel közösen létrehozandó magyar étteremlánc létrehozása is.

A Magyar Hírlap kérdésére a központ vezetője elmondta: a telefonos közvélemény-kutatásra alapozva pályázatot írnak ki az országembléma elkészítésére. Csak alapelveket adnak meg, amelyeknek szerepelniük kell a grafikában. A kiválasztott munkákat a közvélemény értékelheti.

(Magyar Hirlap)

Ajánló: