A Mol 475 millió forint értékű részvénnyel jutalmazta vezetőit<br/>

Vágólapra másolva!
Összesen 94.806 darab, 475 millió forintot érő részvénnyel jutalmazta meg 210 vezető beosztású dolgozóját a Mol Rt. A cég irányítóbizottságát így jutalmazták meg azért, mert sikerült az elmúlt évre kitűzött célokat teljesíteniük.
Vágólapra másolva!

A Mol vezérigazgatója, Mosonyi György 4,1 millió, Michel-Marc Delcolommune pénzügyi vezérigazgató-helyettes 1,5 millió, Mándoki Zoltán általános vezérigazgató-helyettes pedig 1,6 millió forint értékben kapott Mol-részvényeket. Mosonyinak 798, Delcolommunenek 304, Mándokinak pedig 322 darab értékpapír jutott. .

Nem kapott viszont jutalmat a cég igazgatósága, mert a Mol-részvények árfolyama nem erősödött eléggé az elmúlt évben. Ha teljesítik a tervet Csák János elnök 12 millió forintnyi részvényt kapott volna, az igazgatósági tagok pedig egyenként 7 milliónyit.

Az óriáscég egyik tisztviselője szerint a Mol vezérigazgatója évi 45 millió forint fix fizetést kap. Erre különböző juttatások, többek között a 6-7 millió forintos prémium rakódik.

A részvényekkel való fizetés itthon még nem általános. Az Egyesült Államokban például egy mammutcég első emberének a fix fizetésén felül a részvényekben megkapott javadalmazása elérheti az alapösszeg tízszeresét is. Szerinte jól jellemzi a cégnél uralkodó állapotokat, hogy a most megjutalmazott belga vezető három hónapja van a cégnél és ezalatt 25 millió forintnyi Mol-részvényt gyűjtött. Mándoki, aki régóta dolgozik a vállalatnál 150 milliónyit szerzett eddig és biztos, hogy nem csak ebben tartja a pénzét.

(Blikk)

Ajánló: