Pénteken kezdődik az új Nemzeti Színház építésének előkészítése<br/>

Vágólapra másolva!
Pénteken vonul ki a Nemzeti Színházat fővállalkozóként építő Arcadom Rt. a főváros IX. kerületében lévő volt expótelekre, hogy megkezdje az építkezés előkészítő munkálatait.
Vágólapra másolva!

Bálint Péter, az rt. vezérigazgatója elmondta: az úgynevezett felvonulási munkák hozzávetőlegesen egy hetet vesznek igénybe. Ez alatt a volt expótelek 9-es jelzésű telekrészén kijelölik a pontos építési területet, kiépítik az energiabiztosítási rendszert, és az építőmunkások ellátásához nélkülözhetetlen egységeket - öltözőket, egészségügyi helyiségeket, vizesblokkokat. A mélyépítést a KÉV-Metro Kft. végzi alvállalkozásban.

Bálint Péter elmondta: az alapozó munkák - számításaik szerint - kilenc hetet vesznek igénybe. Az új Nemzeti Színház generálkivitelezője a beruházás ideje alatt mintegy 100 alvállalkozót kíván foglalkoztatni a teátrum műszaki átadásáig, 2001. december 31-ig - jelezte.

Bálint Péter szerint mindenképpen tartani tudják az átadási időpontot: a hátralévő másfél éves időtartamba az esetleges időjárási viszontagságokat, az azok miatti rövidebb-hosszabb munkaszüneteket is bekalkulálták.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. augusztus 24.)