[origo] - az ötcsillagos portál<br/>

Vágólapra másolva!
A névhasználati jog ideiglenes felfüggesztése nem érinti a piacvezető portál elérhetőségét és szolgáltatásait. Neve használatának ideiglenes korlátozására kötelezte a Fővárosi Bíróság a legnagyobb hazai internetes portált, az [origo]-t. Az [origo]-t működtető MATÁVnet és a Dunaholding Informatikai Stúdió Kft. között védjegyoltalmi per folyik arról, hogy kit illet a szóban forgó név. A MATÁVnet álláspontja az, hogy a piacvezető portál mások érdekeit nem sértő módon tulajdonosa a névnek. A MATÁVnet tiszteletben tartva a bíróság végzését a mai naptól [*****] megjelöléssel, a szokásos elérhetőséggel, változatlan tartalommal működteti a közönség által elismert portált.
Vágólapra másolva!

Neve használatának ideiglenes korlátozására kötelezte a Fővárosi Bíróság a legnagyobb hazai internetes portált, az [origo]-t.
Az [origo]-t működtető MATÁVnet és a Dunaholding Informatikai Stúdió Kft. között védjegyoltalmi per folyik arról, hogy kit illet a szóban forgó név. Mindkét cég jogosult az elnevezés használatára különböző, egymástól eltérő tartalmakkal. A Dunaholding Informatikai Stúdió Kft. egy ingatlan adatbázist működtet OriGo néven, s azt állítja a perben, hogy az azonos nevű portál tartalma sérti az érdekeit. A MATÁVnet álláspontja az, hogy a piacvezető portál mások érdekeit nem sértő módon tulajdonosa a névnek. A bíróság most egy ideiglenes végzéssel a névhasználat korlátozására kötelezte a MATÁVnetet mindaddig, amíg jogerősen eldől a vita.
A MATÁVnet álláspontja szerint a bíróság tévesen értelmezi a névhasználatot egymástól különböző tevékenységekben. Az eset arra világít rá, hogy súlyos problémákhoz vezethet hagyományos jogi, esetünkben védjegy-kategóriák internetes tevékenységekre történő alkalmazása.
A MATÁVnet tiszteletben tartva a bíróság végzését a mai naptól [*****] megjelöléssel, a szokásos elérhetőséggel, változatlan tartalommal működteti a közönség által elismert portált.
A februárban folytatódó perben álláspontunk nyilvánvalóvá fog válni, miszerint az [origo] név MATÁVnet általi használata jogszerű, törvényes, s nem sérti mások érdekeit. Emellett azonnal fellebbezünk az ideiglenes korlátozást elrendelő végzés ellen is.
Az [origo] a hazai internet-társadalom legkedveltebb portálja. Az internetezők egyharmada napi rendszerességgel látogatja az [origo]-t. Ez a közönség hétköznapokon átlagosan 900 ezer oldalra kíváncsi a portál kínálatából. Az [origo] Freemail levelezőrendszerben több, mint 400 ezer postafiókot nyitottak a felhasználók. Az [origo] elmondhatja magáról, hogy olvasói közül 68 ezren regisztrált felhasználóként veszik igénybe a portál személyre szabott szolgáltatásait. Független piackutató cég által készített statisztikák szerint az [origo] egyaránt piacvezető az online hírszolgáltatásban, a keresőszolgáltatások (AltaVizsla) terén, s általában a portálok látogatottsági versenyében is.
Az [origo] alkotógárdája biztosítja olvasóit, hogy a portál szolgáltatásai a jelen helyzetben is a szokásos magas színvonalon jelennek meg. A védjegyper során a MATÁVnet elsődlegesen az [origo] többszázezer olvasójának érdekeit képviseli.