Szerdán nyolc járatát törli a Malév <br/>

Vágólapra másolva!
A korábban közölt három helyett a Malév várhatóan nyolc szerdai járatát törli a repülőgép karbantartók munkabeszüntetése miatt - mondta el Kocsi Margit, a Malév szóvivője szerdán reggel. A sztrájkoló repülőgép-karbantartók és a Malév közötti bérkövetelési tárgyalások várhatóan szerda délelőtt folytatódnak.
Vágólapra másolva!

Kocsi Margit a Malév szóvivő hangsúlyozta, hogy a légitársaság gondoskodik valamennyi utas elszállításáról, ám az utazóknak késéssel kell számolniuk. Hozzátette, hogy szerdán délelőtt újabb egyeztetésre kerül sor a szakszervezet és a munkáltató között.

A légitársaság a sztrájk miatt szerdára törölte a Rómába, Stuttgartba, két Párizsba, két Zürichbe, a Helsinkibe és a Stockholmba induló járatát.

Kocsi Margit tájékoztatása szerint a három hosszú távú járat, a bangkoki, a pekingi és a New York-i Varsóból indul.

- Ezért az oda tartó utasokat kisebb gépek szállítják Varsóba, az érintetteknek az eredetinél korábbi indulással kell számolniuk, ezért a légitársaság arra kéri az utasokat, hogy érdeklődjenek az indulási időpontokról - hangsúlyozta a szóvivő.

Az utasokat a 06/80-243254 és a 06/40-212121 ingyenesen hívható telefonszámon tájékoztatják. Információ kérhető még a 235-3888-as telefonszámon is.

A szóvivő közölte azt is, hogy a szerdán Torontóból érkező járat először a varsói repülőtéren landol, majd onnan 14.45 órakor érkezik Budapestre.

Hozzátette, hogy az érkező járatok némelyikénél is késéssel kell számolni, mivel ezek Bécsben szállnak le technikai átvizsgálásra, mielőtt Budapestre érkeznének.

Kocsi Margitnak nincs tudomása arról, hogy a lengyel, vagy a bécsi repülőgép szerelők megtagadnák a Malév-gépek átvizsgálását szolidaritásból. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a lengyel és az osztrák légitársasággal üzleti megállapodást kötöttek az ilyen esetekre.

(MTI)

Korábban:

(2001.02.06.)