Orbán a kormányülés helyett inkább focizni ment Horvátországba<br/>

Vágólapra másolva!
Elmarad a mai kormányülés, mert a kormányfő egy nap szabadságot vett ki. Orbán Viktor miniszterelnök Horvátországba utazik csapatával, a Fejér megyei első osztályban szereplő Felcsút SE-vel - mondta az [origo]-nak Hammerstein Judit, a kormányfő szóvivője. Orbán tavaly is Horvátországba ment edzőtáborba.
Vágólapra másolva!

A csapat pénteken indult el a porecsi edzőtáborba. A miniszterelnök évek óta igazolt játékosa a focicsapatnak, amely az őszi szezon végén a hetedik helyen állt a bajnokságban. A megyei első osztály tulajdonképpen a magyar labdarúgás ötödik vonalának felel meg. Az itt játszók amatőrök, és általában nem szoktak külföldi edzőtáborba utazni az itt szereplő csapatok.

Orbán a mórahalmi újságban büszkélkedik csapata eredményeivel.

"...a Felcsút SE, ahol huszonöt évvel ezelőtt tanultam meg szeretni a labdarúgást, följutott a megyei I. osztályba, s nekem minden vasárnap ott kell lennem, koromat és fizikai állapotomat gyakran meghaladó mérkőzéseken. Ez idáig mindhárom meccsen az edzőm döntése alapján kezdőként pályára is léptem. Két vereség, egy döntetlen, nem túl jó, de újonc csapattól nem is annyira rossz, ezt Szegeden talán nem is kell külön mondanom. Most vasárnap például a lengyel szejm és a magyar parlament játszik egykor, ötkor viszont bajnokim lesz. Az edző pedig megmondta, hogy egy fenékkel egy lovat lehet megülni. Számomra pedig világos, hogy a legfontosabb a Felcsút SE. " (1999. augusztus 26.)

Az edzőtábor miatt péntekre halasztották a kormányülést.

[origo]

Ajánló:

Ebben a cikkben mesél Orbán focista karrierjéről.