Mentelmi jogának felfüggesztését kéri az ittasan balesetet okozó képviselő<br/>

Vágólapra másolva!
Az ittasan balesetet okozó Vincze László kisgazda képviselő az [origo]-nak elmondta: kérni fogja mentelmi jogának felfüggesztését. Vincze ugyanakkor hozzátette: nem hiszi, hogy ittas állapota hozzájárult volna a balesethez.
Vágólapra másolva!

Vincze László kérni fogja mentelmi jogának felfüggesztését. A kisgazdapárti politikus az [origo]-nak elmondta, őszinte embernek tartja magát és vállalja a felelősséget. A képviselő ugyanakkor nehezményezte a sajtó felfokozott érdeklődését az ügyben.

Vincze szerint vannak józan bolondok is,
és van, aki két pohár bor után is józan
tud maradni

Vincze úgy véli, ittas állapota nem befolyásolta a balesetet. "Vannak józan bolondok is, és van, aki két pohár bor után is józan tud maradni" mondta a képviselő az [origo]-nak.

Vincze László Csongrád város képviselője, 1998 óta tagja a parlamentnek, elsősorban oktatási ügyekkel és ifjúsági témákkal foglalkozik, a gyermek- és ifjúságügyi albizottság elnöke. Többször felszólalt a magyar hajózás illetve az árvízkárosultak érdekében, de a képviselő - és az a mostani események szempontjából érdekesebb - hozzászólt a közlekedési pontrendszer vitájához is. "Nagyon jó lenne első ütemben azokat megcsípni, akiknek nincs is jogosítványuk, és hajtanak. Tömegével vannak már ilyen ámokfutók, mert ennek tudom nevezni, és ha ezek balesetet csinálnak, akkor a helyszínen a rendőr intézkedése során nekik áll följebb, és meg akarják verni azt, aki, mondjuk, jogosítvánnyal ütközik velük, és ő volt a vétlen", fejtette ki a vitában tavaly szeptemberben, amelynek során többször is kétségeit fejezte ki a pontrendszer működőképességével és a rendőri állomány terhelhetőségével kapcsolatban.

[origo]