Ingatlanuk elvétele miatt tiltakoznak a hajdú-bihari mozgáskorlátozottak <br/>

Vágólapra másolva!
Aláírásgyűjtéssel tiltakozik Létavértesen bérelt ingatlana elvétele miatt a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete. Az egyesület 1992 óta bérli a volt MHSZ-ingatlant. Az egyesület elnöke szerint a Központi Vagyoni Igazgatóság a bérlet felmondásakor a bérleti szerződés több pontját is figyelmen kívül hagyta. Az egyesület hiába nyújtotta be igényét az épület tulajdonjogának megszerzésére, a KVI azt egy másik - fitness - egyesület tulajdonába adta.
Vágólapra másolva!

A mozgáskorlátozottak aláírásgyűjtéssel tiltakoznak az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága azon döntése ellen, amellyel egy, a mozgáskorlátozottak által Létavértesen 1992 óta bérelt - időközben pályázaton meghirdetett - ingatlant ingyenesen egy másik szervezet tulajdonába juttatott - közölte csütörtöki debreceni
sajtótájékoztatóján a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének elnöke.

A mozgáskorlátozottak szövetsége Létavértesen az államkincstártól 1992 óta bérli, és folyamatosan fizeti az egykori MHSZ-ingatlan költségeit, ahol 1200 környékbeli mozgáskorlátozott ügyeit intézik - mondta el Gere Kálmán. Az elnök szerint az egyesület, amikor törvényi lehetőség adódott az épület tulajdonjogának megszerzésére, az ingatlan használójaként és kiemelt közhasznú szervezetként benyújtotta az igényét.

Legnagyobb megdöbbenésükre a pályázatokat elbíráló OGY-Bizottság az általuk kilenc éve bérelt és használt ingatlant a létavértesi Fitness- és Szabadidő Sportegyesület ingyenes tulajdonába adta - mondta el az elnök.
Gere Kálmán szerint a bizottság figyelmen kívül hagyta az egyesület több évtizedes közhasznú tevékenységét, s döntésével megszüntette az egyesület működésnek lehetőségét Létavértesen.

Gere Kálmán hozzátette: a döntéssel Létavértes lakosságának nagy része sem ért egyet, ezt tanúsítja 1828 darab aláírás is, amellyel tiltakoznak a mozgáskorlátozottakat kiebrudaló határozat ellen. Gere Kálmán kifogásolta, hogy a Központi Vagyoni Igazgatóság (KVI) az érvényes bérleti szerződés felmondásakor a szerződés több pontját figyelmen kívül hagyta.

A KVI arra kötelezte a mozgáskorlátozottak egyesületét, hogy az épületben szüntesse be helyi csoportja tevékenységét, és költözzön ki az ingatlanból. - A döntést nem vesszük tudomásul, az ingatlanból nem költözünk ki, és kérjük az országgyűlési szakbizottságot határozata felülvizsgálatára - mondta a szövetség elnöke. Az egyesület kérését és az összegyűjtött aláírásokat eljuttatja Áder Jánoshoz, az Országgyűlés elnökéhez - közölte Gere Kálmán.

(MTI)