Vágólapra másolva!
Az RTL Klub híradója úgy értesült, hogy az Agrárinnovációs Kht. egyik előzetes letartóztatásban lévő vezetője terhelő vallomást tett Szabadi Béla, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium volt kisgazda politikai államtitkára ellen.
Vágólapra másolva!

Az Agrárinnovációs Kht. két volt vezetőjének - Osváth Lászlónak és Sipter Ferencnek - előzetes letartóztatását elrendelő bírósági végzés utalt arra, hogy a gyanúsítottak köre bővülhet. A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy a vezetők vallomásában Szabadira nézve terhelő adatok is szerepelnek.

Mint ismert: a kht. két volt vezetőjének letartóztatását hűtlen kezelés gyanúja miatt múlt pénteken rendelték el. A gyanú szerint Osváth több mint 96 milliós, Sipter pedig 10,5 millió forintos kárt okozott az agrártárca tulajdonában álló kht.-nak.

A kisgazda politikus korábban a két gyanúsított vezető állítólagos terhelő vallomására úgy reagált, "ha valóban terhelő állításokat tettek, azoknak nincs alapjuk". Korábban a Népszava a birtokába jutott dokumentumok alapján megírta: Szabadinak tudnia kellett az Agrárinnovációs Kht. tevékenységéről és az egymillió forint feletti kifizetéseiről. A rendszeres be- és elszámolásra ugyanis - a tulajdonosi jogok gyakorlója - Szabadi utasította a kht. vezetését.

Az Agrárinnovációs Kht. ügyében az úgynevezett kazettaügy kapcsán indult el a nyomozás.

(Népszava)

Korábban:

(2001. május 29.)