Lányi várja, hogy visszahívják a frakcióba

Vágólapra másolva!
Az FKGP frakciójából kizárt képviselők azt várják, hogy hívják vissza őket és ha újra tagok lesznek, kapjanak pozíciókat - közölte Lányi Zsolt, aki több társával együtt január elején lépett ki a képviselőcsoportból, miután szolidaritást vállalt a kizárt Csúcs Lászlóval.
Vágólapra másolva!

A frakcióba való visszatérés lehetőségeiről tartott sajtótájékoztatót szerdán délelőtt Lányi Zsolt, a reform kisgazdák vezetője és Bánk Attila korábbi frakcióvezető. A politikusok szerint mód van arra, hogy ősszel a januárban kizárt illetve kilépett képviselők visszatérjenek a frakcióba. A különböző reform erők együttműködéséről azonban még nincs megállapodás, egyelőre a frakción belüli közös munka lehetőségéről tárgyalnak a 3-3 fős delegációk.

Az FKDSZ részéről Szabó János honvédelmi, Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter és Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető tárgyal. A polgári platformosokat Bánk Attila, Boros Imre PHARE-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és Hanó Mihály képviseli. A függetlenek soraiban ülők pedig Lányi Zsoltot, Csúcs Lászlót és Pápai Mihályt bízták meg az egyeztetéssel.

Lányi Zsolt egyértelművé tette, arra számítanak, hogy visszahívják őket és különböző pozíciókat is kapnak, hiszen korábban meghatározó személyiségei voltak a képviselőcsoportnak. Azt is várják, hogy más függetlenek belépjenek a kisgazdapárt frakciójába. Elsősorban Szabó Attila volt fideszes képviselőre számítanak, akit egy bolti randalírozás miatt zártak ki soraikból a legnagyobb kormánypárt képviselői. A politikusok augusztus végén hozzák nyilvánosságra, mire jutottak a megbeszélések során.

Bánk elmondta: Cseh Sándorral, a Kisgazdaszövetség vezetőjével egyelőre nem tárgyalnak, mert most csak a frakcióügyekről van szó.

[origo]