Korrupt hivatalnokokra csapott le az ügyészség

Vágólapra másolva!
Hivatali visszaéléssel és okirat-hamisítással gyanúsítják a BRFK, a Belügyminisztérium és a Fővárosi Közigazgatási Hivatal magas beosztású mukatársait - tudta meg az [origo]. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal 13 gyanúsítottat hallgatott ki az ügyben még hétfőn. Öt vállalkozót és három hivatalos személyt őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Az ügyben több hivatalos személy is gyanúba keveredett az [origo] információi szerint. Három hivatal magas beosztású munkatársai is érintettek lehetnek az NBH által kirobbantott ügyben. Az [origo] nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a BRFK Külföldieket Ellenőrző Osztályának három, a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnak egy és a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának két munkatársa keveredett gyanúba.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az [origo]-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az Ügyészségi Nyomozó Hivatal nyomozást folytat hivatali visszaélés, vesztegetés és okirat-hamisítás alapos gyanúja miatt. Az NBH által átadott anyagok annak az alapos gyanúját támasztják alá, hogy a külföldiek idegenrendészeti, illetve letelepedési és bevándorlási ügyeit intéző vállalkozók megvesztegettek hivatalos személyeket.

Komáromi Gergely