Franciaország
ÉLŐ
Lengyelország
Hollandia
ÉLŐ
Ausztria

A budai kerületekben is tiltakoznak a parkolási díjak ellen

Vágólapra másolva!
A parkolási díjak csökkentéséről tárgyal a főváros a kerületekkel, miután egyre több panasz érkezik a túl magas tarifák miatt.
Vágólapra másolva!

A fővárosi önkormányzat a parkolási tarifa csökkentéséről tárgyal a kerületek parkolási társulásaival. Eredmény egyelőre nincs, de a fővárosi önkormányzat programirodájának vezetője, Pócs Attila elmondta, számít arra, hogy a kerületek hajlandóak csökkenteni a díjakat a sok panasz miatt.

Pócs megerősítette az [origo]-nak, hogy több kerületből is érkezett panasz a magas parkolási díjak miatt. Először a VI. kerületi önkormányzat kisvállalkozásai kezdek aláírásgyűjtésbe, hogy így tiltakozzanak a magas parkolási díj ellen, és azért, mert szerintük hátrányosan különbözteti meg a cégeket a rendszer. Az aláírásgyűjtő akcióhoz később csatlakozott a VII. és a VIII. kerület is. Pócs most arról számolt be, hogy budai kerületekből is érkezett panasz a magas díjak ellen. (Budán a Vár területén a legmagasabb a díj, itt óránként 400 forintot kell fizetni.)

Pócs korábban az [origo]-nak elmondta, hogy sok helyen szakmailag sem indokolt ez a magas díj, és egyetért a panaszosokkal. A fővárosi parkolási rendelet meghozatalakor, június 26-án a főváros - Pócs elmondása szerint - a kerületek javaslatára hallgatott. De a sok panasz miatt most szeretnék, ha csökkentenék a díjakat.

[origo]

Korábban:

A főváros csökkentené a parkolási díjakat

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről