Fiókba kerülnek a Fenyő-gyilkosság aktái

Vágólapra másolva!
A rendőrség várhatóan eredmény nélkül befejezi a nyomozást Fenyő János négy évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében. A Magyar Hírlap értesülései szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság a rendkívül szerteágazó nyomozás minden szálát a legaprólékosabban ellenőrizte, ám nem jutottak közelebb a bűncselekmény végrehajtóihoz, illetve felbujtójához.
Vágólapra másolva!

A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága várhatóan nem indítványozza a Fenyő János meggyilkolása ügyében folytatott nagyszabású nyomozás február 11-én lejáró határidejének meghosszabbítását. Így a gyilkos megnevezése nélkül fejeződik be a négy éve indult eljárás.

A Vico birodalom tulajdonosát 1998. február 11-én kora este a Margit utcában saját Mercedesének volánja mögött, tucatnyi járókelő szeme láttára lőtte agyon a géppisztolyos merénylő. A gyilkos fegyvert és a támadó néhány ruhadarabját a helyszínen megtalálták a nyomozók. A tettest szállító Mitsubishi gépkocsira néhány nappal később egyik közeli utcában bukkantak a rendőrök. Az ígéretes nyomok és számos szemtanú vallomása ellenére azonban nem sikerült azonosítani senkit a bérgyilkosság előkészítői, megrendelői és végrehajtói közül. A legígéretesebb nyomnak a Mitsubishit hamis papírokkal megvásárló bűnözői csapat azonosítása ígérkezett, ám végül ez a szál sem vezetett eredményre.

A nyílt eljárás befejezése nem jelenti azt, hogy végleg lemondtak volna a tettesek kézre kerítéséről. Ha új információ érkezik, folytatják a nyomozást.

Korábban:

Meghosszabbították a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében