<P class="MsoNormal">Június közepétől komolyabb elterelések a Bartók Béla úton

Vágólapra másolva!
Június 11-ig csak kisebb elterelésekre kell számítani a felújításra kerülő Bartók Béla úton, ám utána október közepéig teljesen lezárják a forgalom elől. Az autókat az addigra felújított Műegyetem rakpartra terelik, a Bartókon csak a buszok és taxik járhatnak majd. A teljes felújítást 2003-ra ígéri a főváros.
Vágólapra másolva!

A Gellért tér felújításának terve Fotó: MTI
A Gellért tér felújításának terve
Fotó: MTI

Csütörtöktől nem lehet parkolni a Műegyetem rakparton, az egyetem felőli oldalon, mivel felújítják a rakpart aszfaltburkolatát. A későbbiekben ugyanis ide terelik át a forgalom jelentős részét a Bartókról.

A Bartók Béla úton lezárják a belső forgalmi sávot a villamospálya melletti munkálatok miatt a Kökörcsin és Ulászló utcák közötti szakaszán. Egyirányúsítják a Budafoki utat a Gellért tér és a Csiky utca között a Karinthy Frigyes utca felé, a Gellért tér felé igyekvők a Csiky utcán keresztül juthatnak el oda.

A Budafoki út felől közlekedő 86-os buszok és a Téténybusz is terelőútvonalon közlekedik. A járatok a Budafoki útról a Csiky utcán keresztül haladnak a Bartók Béla út és a Gellért tér felé. Megállójuk a 7-es busz Gellért téri megállójában lesz. A Csiky utca Bartók Béla út felőli végén, a páratlan oldalon 20 méter hosszan megállási tilalmat léptetnek érvénybe, hogy a buszközlekedés zavartalan legyen.

A jelentős forgalomkorlátozások csak június 11-től kezdődnek, azonban október végéig tartanak. Ebben az időszakban csak a tömegközlekedési járművek, a megkülönböztető jelzést használó járművek és a taxik közlekedhetnek a Bartók Béla úton. A villamosok június 21-től két hónapon át nem közlekednek, helyettük autóbuszok járnak majd.

Október végétől kiszámíthatóbb és csendesebb felszíni közlekedést ígér a főváros, közleményük szerint rendezettebb lesz a környék, biztonságosabb és komfortosabb a közszolgáltatás. A teljes felújítás befejezését 2003-ra ígérik.

Korábban:

Elkezdődött a Bartók Béla út felújítása

Tavasszal átépítik Dél-Budát