Nyomoznak a Millenáris Kht. ügyében

Vágólapra másolva!
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének átutalt több tízmilliós kifizetés ügyében a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a napokban nyomozást rendelt el a Millenáris Kht. távozott ügyvezetőjének átutalt több tízmilliós kifizetés ügyében. A feljelentés szerint a kht. korábbi ügyvezetője, Berkecz Mária a munkaszerződésében foglalt járandóságának többszörösét vehette fel munkáltatója, a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára, Bártfai Béla jóvoltából. A volt ügyvezető távozásakor 36 havi járandóságként 21,6 millió forintot, valamint tízmillió forint hallgatási díjat kapott. Az elsődleges vélemények szerint az eddig megismert dokumentumok egyedül az államtitkár esetleges jogsértésének gyanúját vetik fel.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kiutalt összeget megtarthatja a Millenáris volt vezetője, akkor sem, ha végül csak az államtitkár jogsértését állapítják meg. A Millenáris Kht. ugyanis keresettel élt a Fővárosi Munkaügyi Bíróságnál, kezdeményezve a Berkecz Máriával kötött szerződés semmisségének megállapítását, valamint a felvett pénz és kamatai visszafizetését.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő korábban úgy tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy Berkecz Máriát jogszerűen lehetett volna egyoldalú felmondással felmenteni, ha mindenáron le akarta váltani az előző kormány. Ebben az esetben csupán 12 havi végkielégítés illette volna a távozó vezetőt.