Medgyessy: maximálisan kihasználtuk lehetőségeinket

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter miniszterelnök szombat esti televíziós beszédében értékelte a koppenhágai EU-csúcson elért eredményeket. A csatalakozásról született megállapodás szerinte Magyarország újkori történelmének kiemelkedő eseménye. A kormányfő úgy vélte, a tárgyalások során maximálisan kihasználtuk lehetőségeinket.
Vágólapra másolva!

Magyarország megállapodott az Európai Unióba való belépés feltételeiről; ez újkori történelmének kiemelkedő napja - mondta szombat esti televíziós beszédében Medgyessy Péter miniszterelnök.

A kormányfő közölte: az egyezség során maximálisan kihasználtuk lehetőségeinket. Tízmillióan dolgoztunk azért, hogy eljussunk a mai napig. Ezer év kultúrája, az elmúlt száz év hányatott történelme és tizennégy év közös munkája igazolódott - mondta Medgyessy.

A miniszterelnök kijelentette: Németh Miklós kormánya megalkotta a rendszerváltás vázát, amelyre az Antall- és a Boros-kormány felépítette a harmadik köztársaság demokratikus intézményeit. A Horn- kormány modernizálta a magyar gazdaságot. Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt kezdődtek el a tárgyalások, és állapodtak meg olyan fontos kérdésekről, mint például a munkaerő-áramlás vagy a földtulajdon szabályozása.

Ezer éve a kereszténység kellett magyarságunk megőrzéséhez. Ma az európai értékek vállalása teszi lehetővé magyarságunk megerősítését - mondta a kormányfő.

Medgyessy Péter szerint most az ezeréves magyar álom megvalósulni látszik: az új, európai államalapítással Magyarország megérkezett a fejlett világ középpontjába. A győztesek és nyertesek közé - mondta Medgyessy Péter.