Végleges a bérmegállapodás a BKV-nál

Vágólapra másolva!
A Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetsége szerdán tudomásul vette a BKV Rt. idei 7,9 százalékos bérfejlesztésről szóló ajánlatát, és nem tartja meg a hétfőre jelzett kétórás figyelmeztető sztrájkot.
Vágólapra másolva!

Bartha Pál, az érdekképviselet elnöke hangsúlyozta: a szakszervezet nem írta alá a bérmegállapodást, de írásban nyilatkozott az abban foglaltak tudomásul vételéről. Mint elmondta, a figyelmeztető sztrájkot azért nem tartják meg, mert nagy zavart keltene a főváros tömegközlekedésében. Az érdekképviselet munkabeszüntetési felhívásához a BKV többi szakszervezete nem csatlakozott.

BKVhttp://www.bkv.huA közlekedési vállalat honlapja

A tömegközlekedési dolgozók szakszervezete Bartha Pál közlése szerint azért nem ért egyet a bérmegállapodással, mert az alacsony bérű alkalmazottak keresetének felzárkóztatása nem valósul meg. Hozzátette: az eredeti bérfejlesztési igényük 10 százalék volt, s a megállapodásban szereplő értéket - az inflációnak megfelelő juttatást - túl alacsonynak tartják.

A közlekedési vállalat lezártnak tekinti a bértárgyalásokat, mert a szakszervezet tudomásul vette a megállapodást, ami a BKV szerint jogi szempontból immár érvényes és végrehajtható. A 2000 villamos-, trolibusz és buszvezetőt tömörítő tömegközlekedési érdekképviselet a BKV három reprezentatív szakszervezetének egyike.

A bérmegállapodást aláírta a két másik reprezentatív szakszervezet, valamint két olyan kisebb létszámú érdekképviselet is, amelyek a kollektív szerződésnél is aláírási joggal rendelkeznek. Ez utóbbiak közül az egyiknek alig több mint 50 tagja van.

Az emelést január 1-jétől visszamenőlegesen kapja meg márciusban a 12.400 munkavállaló.

Bérmegállapodás a BKV-nál/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030129bermegallapodas.html