Ma éjfélig lehet jelentkezni az egyetemekre

Vágólapra másolva!
Hétfőn éjfélig adhatják postára felvételi jelentkezéseiket a felsőoktatási intézményekbe továbbtanulni kívánó diákok, mivel március elseje, a hivatalos jelentkezési határidő idén szombatra esett. A jelentkezők száma 2002-ben 165 ezer volt és az Oktatási Minisztériumban ebben az évben is hasonló számot várnak. A kormány döntése értelmében azonban az idei évben 72 pont alatt senki nem juthat be felsőoktatási intézménybe, még költségtérítéses képzésen sem.
Vágólapra másolva!

Hétfő éjfélig adhatják postára jelentkezési lapjukat a felsőoktatásban továbbtanulni kívánó diákoknak. A továbbtanulók 155 intézmény 4500 szakja közül választhatnak. Államilag finanszírozott képzésben 62 ezren - ebből 48 ezren nappali tagozaton - kezdhetik majd meg tanulmányaikat.

Jelentkezni korlátlan számú helyre lehet. A felvételi eljárás 3000 forintba kerül jelentkezésenként. Az A jelű lapot a mellékelt borítékon szereplő címre (1542 Budapest, 114-es posta), a B jelű lapokat a kiválasztott felsőoktatási intézmények címére kell postázni. Az A jelű laphoz csak a jelentkezési határidőig befizetett csekkszelvényt kell mellékelni. A többi szükséges dokumentum fénymásolatát a B jelű lapokhoz kell csatolni. Az Országos Felvételi Iroda április második felében értesíti a felvételizőket a jelentkezés nyilvántartásba vételéről.

A közös érettségi-felvételi vizsgákat május 19-21. között tartják. Az egységes írásbeliket június 26-27-én, illetve 30-án kell a diákoknak megírniuk. A szóbeli vizsgákat júniusban és júliusban tartják. A kormány korábbi döntése értelmében 2003-ban az elérhető maximális 120 pont 60 százaléka - 72 pont - alatt senki sem kerülhet be felsőoktatási intézménybe, sem államilag finanszírozott, sem költségtérítéses képzésre. Tavaly a diákok 10,8 százaléka ennél alacsonyabb eredménnyel is bekerülhetett egyetemekre, főiskolákra.