Rendőrségen a pedagógia CD-s pornóképek ügye

Vágólapra másolva!
A rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el egy pedagógiai intézetről szóló CD-ben található pornóképek miatt. Vírusfertőzés lehet az oka vagy valamelyik kolléga mentette "rossz helyre" az általa nézegetett képeket - vélekedett az intézet igazgatója a történtekről.
Vágólapra másolva!

A rendőrség feljelentéskiegészítést rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetét bemutató CD-ken található pornóképek miatt. Az intézet igazgatója tett feljelentést ismeretelen tettes ellen emiatt. A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja meg, történt-e bűncselekmény, fennáll-e a szándékosság.

Az intézmény honlapját az internetről a szerverre mentették, erről sokszorosították a CD-t; az elkövető feltehetően a szerverre vitte rá ezeket a felvételeket - mondta Kohajda László, a pedagógiai intézet igazgatója, akit mélységesen felháborított az eset, és szeretné, ha mihamarabb fény derülne a körülményekre. Történhetett vírusfertőzés, előfordulhat, hogy valamelyik kolléga mentette "rossz helyre" az általa nézegetett képeket, ezt a jelenleg is folyó belső vizsgálat, vagy a rendőrségi nyomozás tisztázhatja majd - tette hozzá.

Csaknem 600 oktatási intézmény kapott a pornográf felvételeket is tartalmazó CD-ből.