Vágólapra másolva!
Egyre nehezebb megvásárolni a Sulinet Expressz-akcióban szereplő adókedvezményes termékeket, mivel mind több bolt Sulinetes árukészlete apad ki, és egyre nehezebben teljesítik a rendeléseket karácsony előtt - írja a Népszabadság. Pedig az akció főszezonja az évvége.
Vágólapra másolva!

A lap szerint, míg szeptemberig alig pár százmillió forint értékben vásároltak sulinetes árut, addig októbertől rákapcsoltak a vevők. Az összesen közel 12 milliárdos forgalomból 2,4 milliárd az elmúlt héten keletkezett, most hétfőn pedig egy nap alatt 380 millió forint értékű áru kelt el.

A Népszabadság szerint az év végi csúcs oka, hogy fizetni, készpénzes vásárlás esetén, a vétel időpontjában kell, míg az adókedvezményt csak az adóvisszatérítéskor, jövő év elején lehet érvényesíteni. A roham azonban úgy tűnik meglepte a kereskedőket, sok üzletekben többhetes várólisták alakultak ki, egyes slágertermékekre már csak 2004-es szállítással vesznek fel megrendelést.

A júliusban indult Sulinet Expressz program segítségével jelentős adókedvezménnyel juthatnak számítástechnikai eszközökhöz pedagógusok, illetve szülők. Lényege, hogy a kedvezményezettek 3 éven keresztül, évente 60 ezer forintig leírhatják személyi jöveledelemadójukból azt az összeget, amelyet a program által támogatott számítástechnikai termékekre költöttek. A vásárlásra, bérletre és lízingre is érvényes kedvezmény teljes számítógépekre, alkatrészekre, kiegészítőkre és többek közt digitális fényképezőgépekre, kézi számítógépekre és nyomtatókra vonatkozik.

A Népszabadság szerint a káosz kialakulásához az akció szervezői is hozzájárultak, mivel nemrég kiszivárogtatták, hogy egyes termékek lekerülnek az akciós listáról. Ezt sokan úgy értették, hogy a változás érinti a digitális fényképezőgépeket is, ezért igyekeztek még az idén beszerezni ezeket.