Sztrájk miatt törölnek húsz Malév-járatot

Vágólapra másolva!
Húsz Malév-járatot törölnek kedden, mert sztrájkot hirdetett a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete. A járatok kimaradása 70-80 millió forintos kárt okoz a társaságnak. Az utasokat hétfőn, illetve a sztrájkot követő napokon érkezési sorrendben juttatják el eredeti célállomásukra, vagy visszatérítik a jegyárat. A sztrájk ellenére elinduló járatokon pedig kevesebb lesz az étel és az ital.
Vágólapra másolva!

A Malév Rt. 20 járatát törli kedden a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) sztrájkja miatt, a járattörlések közvetlen vesztesége 70-80 millió forint. Sándor László, a légitársaság elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten sajnálatosnak nevezte az LDFSZ keddi munkabeszüntetését, és közölte, ezért az érdekképviseletet terheli a felelősség.

Az elnök-vezérigazgató mérföldkőnek nevezte a bértárgyalás-sorozatban, hogy a társaságnál működő hat szakszervezet közül néggyel megállapodás született a 2004-2005-ös kérdésekben. Az elnök-vezérigazgató szerint az LDFSZ-ben nem volt meg a szükséges kompromisszumkészség, ezért nem sikerült megállapodásra jutni velük is.

A légitársaság a törölt járatok utasait hétfőn, illetve a sztrájk utáni napokon érkezési sorrendben juttatja el eredeti célállomásukra. Ehhez az utazási irodákban és a jegyirodákban kell módosíttatni a repülőjegyeket. Aki inkább nem utazik, annak visszatérítik a teljes vételárat - áll a társaság [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

A Malév emellett felhívta az utasok figyelmét, hogy a nem törölt, menetrend szerint közlekedő járatokon a meghirdetettől eltérő szolgáltatásokra számítsanak. A társaság sajtóosztályán az [origo] érdeklődésére elmondták, ez azt jelenti, hogy mivel valószínűleg cateringesek (akik az ételeket és italokat rakodják fel a gépekre) is csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, várhatóan a szokásosnál kevesebb lesz az étel és az ital ezeken a járatokon.

[origo]/MTI