Császár Előd tanú lesz barátnője perében

A popénekes ügyét csak ősszel tárgyalják Értesüléseink szerint várhatóan csak ősszel kezdi meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság az 1998. december 17-én halálos közúti balesetet okozó Császár Előd büntetőügyének tárgyalását. A popénekest - akinek k...

Leszakadt egy körhinta a Pepsi Szigeten
1999. augusztus 9., hétfő, 9.20

Leszakadt egy körhinta hétfőre virradóra a Pepsi-szigeten. Az UFO 2002 típusú körhinta kabinjaiban ülők közül ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérülést szenvedtek. Egy fiatal állapota a hajnali órákban még súlyos, életveszélyes volt.

Vélhetően anyaghiba miatt szakadt le az óbudai Pepsi Szigeten egy körhinta két egymáshoz rögzített kabinja. A balesetben két személy életveszélyes, további kettő súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

Az Uzsoki utcai kórházban elmondták: az öt 18-25 év körüli fiatal közül négy állapota kielégítő. A súlyos, életveszélyes mellkasi-, hasi- és fejsérüléseket szenvedett fiatalt még hajnalbanmegműtötték, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A négy évvel ezelőtt gyártott körhintát legutóbb idén április végén vizsgálták meg a Budapesti Műszaki Egyetem szakemberei, és kifogástalannak tartották, működését további egy évre engedélyezték a vállalkozónak. A helyszínre érkező rendőrök a vizsgálat során megállapították: a kezelők alkoholt nem fogyasztottak, illetve a berendezést - az első információk szerint - szakszerűen üzemeltették.