Nagy mennyiségű drogot foglaltak le Japánban és Tádzsikisztánban

A japán rendőrség rekordmennyiségű, 616 kilogramm amfetamint foglalt le Kagosima városában. Ugyancsak nagy csempészett drogszállítmányt akadt fenn Tádzsikisztánban: az orosz határőrök több mint 138 kilogramm tiszta heroint foglaltak le hétfőre virradóra a tádzsik-afgán határon egy fegyveres összecsapás során.

A szigetország eddigi legnagyobb kábítószerfogása során kilenc - feltehetőleg külföldi illetőségű - személyt letartóztattak le, akiket azzal vádolnak, hogy a drogot Kjúsú-sziget (Japán legnyugatibb része) egyik strandjára akarták becsempészni.
A rendőrség jelentése szerint ezzel a fogással 1774 kilogrammra emelkedett a januártól októberig lefoglalt amfetamin mennyisége Japánban.

A Dusanbétól 200 kilométerre délre történt incidensben három csempész életét vesztette. Az Afganisztánból származó drogot kísérő tizenkét fegyveres férfiból kilencnek sikerült elmenekülnie.
Év eleje óta ez volt a legnagyobb heroin fogás Tádzsikisztánban.

(MTI)

Ajánló:

A kábítószerezés hazai történetéről, a drogfogyasztás veszélyeiről és jogi következményeiről tudhat meg többet, ha erre jár.