Polt Péter legfőbb ügyész levelet intézett Áder Jánoshoz, amelyből kitűnik, hogy a titokgazdák beleegyezése lehetővé teszi, hogy a nyilvánosság is megismerje a legfőbb ügyész jelentését a megfigyelési ügyről.

Áder János, az Országgyűlés elnöke elmondta: Polt Péter levele tartalmazza a megfigyelési üggyel kapcsolatban a parlamentnek szóló legfőbb ügyészi jelentést. Hozzátette: ezt a jelentést valamennyi országgyűlési képviselő a hétvégi futárpostában meg fogja kapni, és a jelentésnek a személyiségi jogokat nem érintő része a sajtó munkatársai számára is hozzáférhető lesz.

Az Országgyűlés elnöke elmondta azt is, hogy azokban az esetekben, ahol bírósági eljárásra kerül sor - hiszen van olyan része ennek az ügynek, amely büntetőeljárás formájában a bíróságon fog folytatódni - a bíróság majd eldönti, hogyan értékeli a cselekményt és milyen büntetést szab ki.

A jelentés titkosításának feloldásához Demeter Ervin polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter, mint titokgazdák is hozzájárultak.

(MTI)

Korábban:

(2000. március 23.)