December elsején távozik a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium éléről Nógrádi László. A kormánypárti politikus ezt Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után jelentette be csütörtökön. A tárcavezető a jövőben képviselői munkájával szeretne foglalkozni.

''Még egyszer megerősítettem a miniszteri posztról való lemondási szándékomat, amit sajnálattal tudomásul vett a miniszterelnök úr'' ? nyilatkozta Nógrádi László a miniszterelnökkel történt találkozója után. Nógrádi László beszámolt arról, hogy mióta kijött a kórházból, most volt először lehetősége személyesen találkozni a kormányfővel. A tárcavezető a jövő héttől megkezdi a folyamatban lévő ügyek átadásának előkészítését a minisztériumban.

Példaként említette, hogy az általa létrehozott, nemzetközi kapcsolatokkal és európai integrációval foglalkozó minisztériumi részleg nemrégiben 14 milliárd forint ISPA-támogatást nyert el. ''Ebből az összegből komoly vasúti beruházások finanszírozása oldódik meg: a Zalaegerszeg-Zalalövő, valamint a Budapest-Szolnok-Lökösháza vonal rekonstrukciója, illetve a Hegyeshalom-Budapest vasút teljes biztonsági rendszerének felújítása'' - fejtette ki.

Arra a kérésre válaszolva, vállal-e másik pozíciót, Nógrádi László azt mondta: eleve azzal ment be Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy nem kér semmilyen posztot, de tanáccsal és információval rendelkezésére áll. ''A kezemet még nem tudom teljes értékűen használni, hosszabb gyógyulási folyamatra van szükség. Országgyűlési képviselői munkámra szeretnék koncentrálni'' - nyilatkozta a miniszter.

(MTI)

Korábban:

(2000.11.06.)