Bánk Attila kisgazda frakcióvezető elmondása szerint az FKgP nem indít önálló jelöltet a dabasi időközi országgyűlési választáson, hanem a Fidesz jelöltjét támogatja. A dabasi választókerületben jövő március 25-én azért tartanak időközi választást, mert Buza Attila, a térség korábbi, fideszes képviselője október 16-án autóbalesetben életét vesztette.

A Fidesz Országos Elnöksége csütörtökön dönt arról, hogy kit indít a választáson. Selmeczi Gabriella, a Fidesz Pest Megyei Választmányának elnöke hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy eddig Szűcs Lajost, a Pest Megyei Közgyűlés tagját, Buza Attila "jobbkezét", illetve Kőszegi Zoltán dabasi polgármestert javasolták, közülük választ majd az elnökség. A dabasi Fidesz-csoport Kőszegi Zoltán elindítására tett javaslatot a párt országos elnökségének.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) Országos Választmánya november 18-i ülésén tárgyal arról, hogy ki lesz a jelöltje. Pusztai Erzsébet, a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) elnöke szombaton azt jelentette be, hogy az MDNP, a Vállalkozók Pártja, valamint az MDF helyi szervezeteinek jelölése alapján indul az időközi választáson. Gémesi György, az MDF elnökségi tagja kifogásolta, hogy Pusztai Erzsébet a demokrata fórum vezető testületeinek döntése nélkül jelentette be, hogy támogatásukkal indul a választáson.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke vasárnap azt nyilatkozta: aki érvelni akar a választással kapcsolatban, az szombaton, az országos választmány ülésén megteheti. A MIÉP Franka Tibor újságírót indítja a parlamenti képviselői helyért. Az MSZP december elején nevezi meg jelöltjét. Az SZDSZ az év végéig dönti el, hogy kit jelölnek.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 13.)