Pallag László privát csapattal folytatja az olajügyek feltárását

Pallag László (FKGP) volt olajbizottsági elnök szakértőkből, vámosokból, rendőrökből és civilekből álló, privát csapattal folytatja a megszűnt parlamenti testület által kezdett munkát - értesült a Magyar Hírlap. Ebben a hónapban várhatóan még nem fejeződik be a nyomozás az olajbizottsági koronatanú, Nógrádi Zsolt ügyében.

Az ügyészség tanúkat hallgat meg, iratokat tanulmányoz és helyszíni szemlét tart - nyilatkozott lapunknak a Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István. Vizsgálódásának célja annak kiderítése: a valóságnak megfelelően nyilatkozott-e Nógrádi az olajbizottság előtt, amikor Pintér Sándor belügyminiszter, volt főkapitány és más prominens emberek állítólagos maffiakapcsolatairól beszélt. Az eljárást hamis vád alapos gyanújával folytatják. Nógrádi Zsolt lapunknak elmondta: újabb tanúk jelentkeztek mellette, újabb bizonyítékokkal állításai alátámasztására. A "koronatanú" azt reméli, hogy az ügyészségnek nyújtott segítségért cserébe valamiféle engedményt kap a hatóságoktól a hamis váddal kapcsolatban.

A vallomásában megvádolt közszereplők által indított perekkel kapcsolatban kérdésünkre elmondta: Pető Iván továbbra is ragaszkodik a rágalmazás megállapításához, valamint ahhoz, hogy a bíróság 2 millió forint megfizetésére kötelezze az olajos maffiózót. Nógrádi RTL klubbeli interjújában azt állította, hogy a szabaddemokrata politikus a törvénykezésen keresztül segítette a maffiát. A Dunakeszi Bíróság január 16-án tárgyalja azt a pert, amely az RTL Klubnak adott nyilatkozata miatt indult. A tárgyalásra Bárdos András volt műsorvezető is hivatalos - közölte lapunkkal Nógrádi. Pető nem fogadta el Nógrádi Zsoltnak azt a javaslatát, hogy bocsánatot kér a politikustól nevének említéséért anélkül, hogy tartalmilag belemerülnének abba, igaz volt-e az állítás. (Zsíros Géza volt kisgazda - honatya korábban elfogadta ezt a megoldást). A hírbe hozott Máté László még gondolkodik azon, elfogadja-e ezt az ajánlatot - állította lapunknak Nógrádi. Szabó Iván első fokon pert nyert Békésben Pallag László ellen. A voltpénzügyminiszter 500 ezer forint kártérítést kért a volt olaj-bizottsági elnöktől.

A Magyar Hírlap értesülése szerint Pallag László (FKGP) volt olajbizottsági elnök szakértőkből, vámosokból, rendőrökből és civilekből álló, privát csapattal folytatja a megszűnt testület zöld telefonszámára érkezett, eddig át nem vizsgált bejelentések feldolgozását. Kérdésünkre Pallag leszögezte: majd ha esedékes lesz, be fogják jelenteni a hírt.

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

(2000.12.01.)

Korábban:

(2000.12.22.)