Kölcsönből támogatja a rászorulókat a Gyermekrák Alapítvány

Balogh István, az alapítvány elnöke elmondta, hogy az alapítvány munkatársai és más magánszemélyek adtak kölcsön több százezer forintot azért, hogy továbbra is megvehessék a rákos gyermekeknek a szükséges táplálékkiegészítőket és vitaminokat.

Az alapítvány vezetője közölte: a magánszemélyek kamatmentesen, a szervezet pénzügyi helyzetének rendeződéséig nyújtották a kölcsönt. Balogh István beszámolt arról, hogy az alapítvány 227 rákos gyermeket támogat. A Gyermekrák Alapítvány számlájáról a Legfelsőbb Bíróság döntését követően az adóhatóság leemelte azt a több mint 102 millió forintot, amelyet a szervezet 1999-ben gyűjtött az adófelajánlásokból.

Július elején adott hírt a Legfelsőbb Bíróság (LB) arról, hogy másodfokú bíróságként nem peres eljárás keretében megváltoztatta a Fővárosi Bíróság januári döntését a Gyermekrák Alapítvány kontra APEH ügyben, és elutasította az alapítvány adóhatározat megváltoztatására vonatkozó kérelmét. A Fővárosi Bíróság januárban súlyos eljárási jogszabálysértés miatt, ugyancsak nem peres eljárás keretében, hatályon kívül helyezte az APEH Kelet-pesti Igazgatóságának a határozatát, amely szerint a Gyermekrák Alapítvány nem volt jogosult 1999-ben a személyi jövedelemadó egy százalékának igénybevételére. Az alapítvány felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz az üggyel kapcsolatban.

Korábban:

Fizetésképtelen a Gyermekrák Alapítvány