Újabb gyanúsítottak szabadlábon a fehérvári maffia-ügyben

Újabb három gyanúsítottat helyezett szabadlábra a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a székesfehérvári "maffiaügyben". Az ügyben a 11 letartóztatott gyanúsított közül már csak ketten várják rendőrségi fogdában az eljárás befejezését.

Újabb három gyanúsítottat helyezett szabadlábra a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a székesfehérvári "maffiaügyben" - Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint. A büntetőeljárás nem, csupán az előzetes letartóztatás indoka szűnt meg velük kapcsolatban - hangsúlyozta a szóvivő. Ebben az ügyben a 11 letartóztatott gyanúsított közül már csak ketten várják rendőrségi fogdában az eljárás befejezését.

Mint ismert, a Székesfehérváron eltussolt büntetőügyek és félrevezetett nyomozások ügyében június 19-én indított nyílt nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, miután operatív akciót követően az igazságszolgáltatásba szivárgott bűnözői körről szereztek információt.

A tíz éve példátlan esetről Polt Péter legfőbb ügyész és Orbán Péter altábornagy, országos rendőrfőkapitány számolt be. Arról azonban, hogy az eset miért példátlan, államtitokra hivatkozva hallgatnak a hatóságok. A Legfőbb Ügyészség csak annyit árult el, hogy a gyanúsítottak szervezett bűnözői csoportok elleni akciókat hiúsítottak meg, ezekkel összefüggő információkat adtak ki, illetve dezinformálták a hatóságokat a bűnözők tevékenységéről. A büntetőeljárásnak tizennégy gyanúsítottja van. Rendőrök - köztük több magas beosztású is -, volt rendőr, ügyész, ügyészségi nyomozó, büntetés-végrehajtási tiszthelyettes, két ügyvédnő és egy civil személy.

Korábban:

Előzetesbe helyezik a fehérvári maffia-ügy legújabb gyanúsítottjait