Éjszaka sehol sem havazott. Az autópályák és a főutak országszerte szárazak, jól járhatók, a mellékutakon kis területeken még jégbordás, havas útszakaszok előfordulnak.

Budapesten is többnyire száraz az utak burkolata. A hidakon ajánlatos óvatosan vezetni, mert váltakozva száraz és sónedves szakaszok követik egymást. A mellékutcákban, a külső területeken és a hegyi utakon helyenként deres, síkos az útburkolat.

Nem működnek a jelzőlámpák a Kerepesi út-Fogarasi út-Mexikói út csomópontban, emiatt ott nehéz áthajtani. Szintén nem működnek a jelzőlámpák a Kőbányai úton a Kismartoni útnál, valamint Budán a Pasaréti út és a Gábor Áron utca kereszteződésében.

Koccanásos baleset miatt számítsanak útszűkületre a Rákos út és a Szentmihályi út kereszteződésénél. A járművek az Újpest felé vezető külső sávot foglalják el.

Javítják az útburkolatot, munkagépek okoznak útszűkületet egy-egy szakaszon: Budán: a Krisztina körúton, a Hidegkúti úton, a Máriaremetei úton a Nagyrét utcánál, Pesten: a Reitter Ferenc utcában, a XVIII. kerületben a Nagykőrösi úton és az Üllői úton, valamint Soroksáron a Grassalkovich úton.

Erős a forgalom a fővárosba bevezető utakon, lassú az előrejutás a Budaörsi úton a Szentendrei úton és a Bécsi úton. Lelassult a közlekedés a Vers Péter út- Kerepesi út útvonalon, a Jászberényi úton, az Örs vezér tere környékén és a Hungária körúton.

Megváltoztak az autópálya használati díjak: A személyautók M1-es és M3-as autópályára érvényes kilenc napos matricája 1500 ft-ba, a havi 2600 Ft-ba, az éves pedig 24000 Ft-ba kerül. Az M5-ös autópályán a személyautók egyszeri használatért a fővárostól Kecskemétig 1820 Ft-ot, Kiskunfélegyházáig 2550 Ft-ot fizetnek