Nyomoznak a szexuális zaklatással vádolt főorvos ügyében

Feljelentéskiegészítés keretében hallgatják ki a nyomozók azokat a miskolci nővéreket, akik szexuális zaklatással vádolták meg főorvosukat. Az orvos - aki rágalomnak nevezte a vádakat - a helyén marad, míg be nem bizonyosodik bűnössége.

Megérkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségre az a feljelentés, amelyben szexuális zaklatással vádolják a miskolci Semmelweis Kórház egyik osztályának vezető főorvosát a hozzá beosztott nődolgozók - közölte Martossy György, a főügyészség szóvivője.

A hivatal feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben, hogy kiderüljön, történt-e egyáltalán bűncselekmény. A főügyészség a vizsgálat lefolytatásával a Miskolci Városi Rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozók az ilyen esetekben rendelkezésükre álló 15 nap alatt kihallgatják az összes érintettet. Amennyiben megalapozottnak találják a nővérek vádjait, akkor az ügyészség hivatalból emel vádat a főorvos ellen a bíróságon.

Abban az esetben viszont, ha e vizsgálat során nem bizonyosodik be, hogy a főorvos a munkahelyén fogdosta a nővéreket és félre nem érthető ajánlatokat is tett nekik, akkor magánvádas bírósági keresetben kérhetnek jogorvoslást - mondta a szóvivő.

A hatályos jogszabályok értelmében a rendőrség a megvádoltat nem, csupán a vádlókat hallgathatja ki. A főorvos a helyi sajtóban rágalomnak nevezte az ellene felhozott vádakat, a kórház igazgató főorvosa pedig közölte: egyelőre nincs tennivalója, mert beosztottját megilleti az ártatlanság vélelme.

Korábban:

Szexuális zaklatással gyanúsítanak egy miskolci főorvost
2002. febr. 4.