Ismét felgyújtotta zárkáját Nógrádi Ádám

Ismét magára gyújtotta zárkáját az édesapja megölésével gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő Nógrádi Ádám a rendőrségi fogdában, Kecskeméten. Nógrádi Ádám kisebb égési sérüléseket szenvedett az arcán, kórházi ellátást nem igényelt.

Tíz perccel dél előtt fedezték fel a tüzet, amely miatt azonnal ki kellett üríteni az egész zárkasort - közölte Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A tüzet eloltották, a sűrű füst azonban feltehetően többeknek, köztük Nógrádi Ádám zárkatársának és az oltásban részt vevő fegyőröknek mérgezést okozhatott, az orvosi vizsgálat még tart. Nógrádi az ismételt gyújtogatással - a rendőrség előzetes becslése szerint – több százezer forintos kárt okozott, ezért rongálás címén indítanak vizsgálatot ellene.

Nógrádi Ádám zárkájában legutóbb január 30-án keletkezett tűz, az akkori eset után az apja meggyilkolásával gyanúsított férfi és zárkatársa ellen rongálás vétségének alapos gyanúja miatt eljárás is indult. Nógrádi Ádám tavaly november 14-én öngyilkosságot is megkísérelt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában megpróbálta felakasztani magát, tettét azonban idejében felfedezték, így élete nem forgott veszélyben. 

Az olajügyek tanújaként ismertté vált Nógrádi Zsolt meggyilkolt édesapját néhány hónappal ezelőtt egy névtelen telefonbejelentés alapján találták meg a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy pirtói kútban. Az apa meggyilkolásával nem sokkal ezután kisebbik fiát, Nógrádi Ádámot gyanúsították a nyomozók. Október 5-én őrizetbe is vették, azóta előzetes letartóztatásban van.

Korábban:

Öngyilkosságot kísérelt meg Nógrádi Ádám