Panaszt tett a Happy End

A Happy End Kft. panaszt tett a Fővárosi Főügyészségnél, mert szerintük törvénytelenségek történtek az Országimázs-ügyben náluk is megkezdődött nyomozás során. A Happy End ügyvédje az [origo]-nak elmondta: a házkutatásról szóló okiratokba kézírással belejavítottak, és olyan iratokat foglaltak le tőlük, melyek a Miniszterelnöki Hivatalban is megtalálhatók.

A Happy End Kft. múlt hét végén panasszal fordult a Fővárosi Főügyészséghez, mert szerintük törvénytelenségek történtek az Országimázs-ügyben náluk is megkezdődött nyomozás során. Kittka András, a Happy End Kft. ügyvédje az [origo]-nak elmondta: a nyomozó hatóság május utolsó napjaiban egy május 8-ára kiállított házkutatási engedéllyel érkezett a Happy End irodájába, a házkutatásról szóló határozatba pedig kézzel belejavítottak, ami teljesen szabálytalan. "A Happy End ellen nem indítottak büntetőeljárást, a nyomozást hűtlen kezelés miatt rendelték el, és mivel a Happy End egy gazdálkodó szervezet, és nem vagyonkezelő, így nem lehet hűtlen kezelés tettese" - mondta a Fidesz közeli reklámcég ügyvédje. Kittka András mindezek mellett azért is panasszal élt, mert a cégtől olyan szerződéseket is lefoglaltak, melyek a Miniszterelnöki Hivatalban is megtalálhatók.

A rendőrség az Országimázs-ügyben arra keresi a választ, hogy kinek az utasítására jöttek létre azok a szerződések, amelyek - az elsődleges adatok alapján - a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja számára előnytelenek voltak, és ezzel kárt okoztak a költségvetésnek. Azt is meg akarják tudni, hogy kinek az utasítására fizették ki a központtal szerződött Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. számláit, teljesítésigazolás nélkül. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Happy End Kft.-től körülbelül két héttel ezelőtt kezdték begyűjteni az iratokat az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni igazgatóságának munkatársai. Először a Happy End és Ezüsthajó Kft. budapesti irodájához vonultak ki, majd Csévharasztra, ahová a két vállalkozás könyvelője vitte magával az iratokat. A Happy Endtől még ma is teherautónyi iratot vittek el - mondta az [origo]-nak Kittka András ügyvéd. A Fővárosi Főügyészséghez benyújtott panaszt 8-15 nap alatt bírálják el.

Korábban:

Megkezdődnek a tanúkihallgatások Országimázs-ügyben