Az [origo] szerkesztősége levélben fordult Dévényi Tiborhoz, amelyben követeli: vonja vissza a netezőkre tett kijelentéseit. Dévényi Tibor szerdán az axel.hu-nak adott interjújában "társadalomképtelen, sunyi alakoknak" nevezte az internet-felhasználókat általában. Az Axelero Internet közleményt adott ki az ügyben, amelyben az internetezők nevében visszautasítja a vádakat.

"Én sosem olvasom az internetes sajtót, mert szerintem a netezők társadalomképtelen, sunyi alakok, akik nem merik nyíltan felvállalni a saját véleményüket, hanem jobban esik nekik arctalanul mocskolódni. Miért kellene, hogy érdekeljen, hogy Micu és Józsi megvitatják egymás között, hogy a Dévényi egy f--?" - fakadt ki Dévényi Tibor a miniszteri tanácsadói kinevezése után adott interjújában a www.axel.hu hírportálon. Dévényi később nyilatkozatát kiegészítette azzal: a fórumok anonim vagy álnéven hozzászóló felhasználóira gondolt.

Az [origo] - szerkesztősége és olvasói, elsősorban is a fórumozók nevében - levélben fordult Dévényi Tiborhoz, amelyben kéri: vonja vissza "igénytelenül általánosító", a netezők sokszázezres tömegét sértő kijelentését és a jövőben használja az internetet, mielőtt véleményt alkot. Levelünkben felhívtuk Dévényi figyelmét arra is, hogy a gyerekek kedvenceként és az ifjúsági miniszter tanácsadójaként nagy felelősséget vesz magára, ha elveszi a fiatalok kedvét az internet használatától.

Dévényi Tibor lemezlovas, a Magyar Televízió egykori Három Kívánság című műsorának vezetője volt, néhány napja pedig Jánosi György gyermek- és ifjúsági miniszter tanácsadója. Dévényi Tibor válaszának tartalmáról természetesen hírt adunk, amint azt kézhez kaptuk.

Az Axelero Internet Rt. közleményt adott ki az ügyben, amelyben visszautasítja a tanácsadó által megfogalmazott vádakat.

Ajánlat:

Az Axelero Internet közleménye

Axel