A Legfelsőbb Bíróság elrendelte Tasnádi Péter újbóli előzetes letartóztatásba helyezését. Tasnádi házánál délután megjelentek a rendőrök, és magukkal vitték az eddig házi őrizetben lévő férfit. Tasnádi ügyvédjét, Szikinger Istvánt erről nem értesítették, nem tud róla, hogy védencét elszállították.

A Legfelsőbb Bíróság elrendelte Tasnádi Péter előzetes letartóztatásba helyezését. A határozatot a rendőrség azonnal végrehajtotta. Fél három után nem sokkal megjelentek Tasnádi rózsadombi lakása előtt, és magukkal vitték az eddig házi őrizetben lévő férfit.

Tasnádi újságírói kérdésre csak annyit mondott, hogy hatalmi játék eszköze lett, és számított erre a döntésre, ezért már előre becsomagolt - írja az MTI. Tasnádi mobiltelefonját egy munkatársaként bemutatkozó férfi vette fel, aki az [origo]-nak elmondta: mindenféle előzetes jelzés nélkül jelentek meg a rendőrök és elszállították Tasnádit. Elszállításánál nem volt jelen egyik ügyvédje sem.

A Legfelsőbb Bíróság - közleményében - azzal indokolta Tasnádi ismételt előzetes letartóztatását, hogy sorozatosan megsértette a házi őrizet szabályait, ezért helyt adtak a legfőbb ügyészség indítványának a házi őrizet megszüntetését illetően.

Szikinger István, Tasnádi védője az [origo]-nak elmondta: őt nem értesítették arról, hogy védencét ismét előzetesbe helyezik, nem tud róla, hogy Tasnádit elszállították. Kedd délelőtt járt a Legfelsőbb Bíróságon, ahol iratokat szeretett volna megnézni, ezt nem engedték neki. Ezt követően egy beadványt intézett a Legfelsőbb Bírósághoz. Szikinger elmondta: délelőtt nem mondták neki, hogy ma elszállítják védencét.

Tasnádi Pétert aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettéért első fokon, nem jogerősen 4 év 6 hónapra ítélték, és májusban házi őrizetbe helyezték. Ezt megelőzően két és fél évet már előzetesben töltött.