A Szonda Ipsos felméréseiből az derül ki, hogy a kormányváltás óta ugyanaz a négy politikus - Dávid Ibolya, Medgyessy Péter, Mádl Ferenc és Bárándy Péter - áll a népszerűségi lista első helyein, igaz, váltogatják egymást. A lista végén szinte mindig Kövér László (Fidesz), Thürmer Gyula (Munkáspárt) és Csurka István (MIÉP) áll.

Októberben Dávid Ibolyának, az MDF elnökének 62 pontja, Medgyessy Péter miniszterelnöknek és Mádl Ferenc államfőnek 61 pontja, Bárándy Péternek, az igazságügyi tárca vezetőjének pedig 60 pontja van.

A Medgyessy-kormány tagjainak megítélése átlaga 53 pont, tehát a közepesnél valamivel nagyobb kedveltségnek örvend a lakosság körében - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva. Érdekes azonban, hogy a miniszterek megítélését általában nem befolyásolták az önkormányzati választások kampányában vállalt szereplések, sem a kormány eddigi tevékenysége. Nagyjából mindegyikük ott tart, ahol kezdte a listán való szereplését. Egyedül Görgey Gábor és Jánosi György megítélése változott statisztikailag is érzékelhető mértékben: mind a ketten jelentősen veszítettek népszerűségükből.

A kormány legismertebb tagja - a miniszterelnökön kívül - Kovács László (83 százalék), de viszonylag sokan tudtak véleményt formálni Csehák Juditról (75 százalék), Magyar Bálintról (74 százalék) és Lamperth Mónikáról is (67 százalék).