Húsz százalékkal növekszik a Malév légiutas-kísérőinek külföldi napidíja, ugyanakkor tizenöt százalékkal nő repülési óraszámuk. Erről állapodott meg a stewardessek érdekképviselete és a légitársaság szombatról vasárnapra virradó éjjel. A légiutas-kísérők sztrájkja így elmarad.

Nem léptek sztrájkba vasárnap hajnaltól a Malév légiutas-kísérői. A szombat este 5 órakor kezdődött és éjfélig tartó egyeztetésen ugyanis a nemzeti légitársaság és Magyar Légiutas-kísérők Egyesületének (Hunacca) vezetői megállapodtak a napidíjak emelésének mértékéről, és a szakszervezet visszavonta szerda este kiadott sztrájkfelhívását. Erről Krebsz Adrien, a Malév szóvivője tájékoztatta az [origo]-t szombat éjjel.

Az egyezségről kötött megállapodást a Malév Rt. vezérigazgatója, Váradi József és Lőrinczy Zsolt, a Hunacca elnöke írta alá. A megállapodás értelmében a légi-utaskísérők napidíja átlagosan 20 százalékkal emelkedik, ugyanakkor úgynevezett repülési óraszámuk 15 százalékkal növekszik.

A közös megegyezés az utasok számára azt jelenti, hogy mindenki menetrend szerint juthat el úti céljára a Malév járataival, és a gépeken a szokásos létszámú utaskísérői személyzet dolgozik - áll a légitársaság közleményéban.