A rendőrök őrizetbe vettek egy 18 éves fiatalembert Budapesten, mert ruházatán tiltott önkényuralmi jelképet viselt. A határőrség járőrei éppen egy hat fős társaságot igazoltattak a Keleti pályaudvarnál, amikor felfigyeltek egyikükre, mivel az kabátujján horogkereszttel ellátott birodalmi sast ábrázoló jelvényt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Határőr Igazgatóság által végrehajtott közös akció keretében szombat délelőtt ellenőrzés során igazoltatták a hat fős társaságot. Egyiküket őrizetbe vették, mivel a ruházatán egy birodalmi sast és egy horogkeresztet ábrázoló jelvényt viselt.

A ruházat átvizsgálása során a járőrök egy önkényuralmi jelképet tartalmazó nyomtatványt, valamint 'A Hazáért Egység Mozgalom' 2003. évi programját jegyző nyomtatványt találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága önkényuralmi jelképek nagy nyilvánosság előtti használatának vétsége elkövetése alapos gyanúja miatt kezdeményezett eljárást a férfi ellen - közölte a BRFK.