Várhatóan a jövő heti elnökségi ülésen jelenti be Orbán Viktor, hogy elvállalja-e a megújuló Fidesz élén az elnöki posztot. A volt kormányfő elképzelését a Fidesz néppárttá alakításáról a többség támogatja, ezért a politikus valószínűleg elfogadja a felkérést.

Lezárultak a vidéki szervezetek vezetőivel a Fidesz megújításával kapcsolatos konzultációk. Orbán Viktor már ezen a héten bejelentette volna, hogy vállalja-e a változtatások előtt álló párt élén az elnöki posztot, ez azonban Áder János, az ügyvezető alelnök külföldi útja miatt elmarad - írja a Magyar Hírlap.

Orbán Viktor elképzelését a Fidesz néppárttá alakításáról a többség támogatja, ezért a politikus várhatóan elfogadja a felkérést. Korábban azt nyilatkozta: nem kíván pusztán választási párt vezetője lenni.

Az öttagú elnökségben várhatóan alelnökként helyet kap Pokorni Zoltán, Áder János frakcióvezetőként, Kövér László pedig az országos választmány elnökeként helyet kapna a szűk vezetésben - értesült a Magyar Hírlap. A volt miniszterelnök szóvivője azonban cáfolta azt az értesülést, hogy a korábbi külügyminiszter, Martonyi János lenne Pokorni mellett a másik alelnök. A megújult párt vezetőivel kapcsolatban a végső szót a májusi kongresszuson mondják ki a küldöttek.