27 diák sérült meg a budai kollégiumi tűzben

Tűz ütött ki kedd este a műszaki egyetem budai kollégiumában, az épületből 27 sérültet hoztak ki a mentők, legtöbbjük füstmérgezést szenvedett, 15 ember kórházba került. A tűzoltók darus kocsikkal emeletről emeletre átvizsgálták a szobákat. Néhány diák a tetőre menekült, onnan kellett lehozni őket. A mentés ideja alatt lezárták a Petőfi hidat.

Forrás: MTI
MTI fotó

Tűz ütött ki kedd este 6 óra után a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor kollégiumában. Az [origo] tudósítója a nagy erőkkel a helyszínre érkezett tűzoltóság egyik munkatársától megtudta, hogy a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő kilencemeletes épület szemétledobó rendszerében keletkezett a tűz, és pillanatok alatt tovaterjedt. A füst az épület több szintjét is beterítette. Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta, hogy összesen 27 embert láttak el, közülük senki sincs életveszélyes állapotban, de 15 embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Néhányan menekülés közben szenvedtek könnyebb sérülést. A kollégiumban több mint 900 diák lakik.

A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, az épületet áramtalanították, majd darus kocsikkal emeletről emeletre átvizsgálták a szobákat. Néhány diák a tetőre menekült, a tűzoltóknak onnan kellett őket lehozniuk. A fürdőköpenyben, pólóban kimenekült fiatalokat a helyszínre rendelt buszra szállították a mentők. A mentés után nagy teljesítményű ventilátorokkal szellőztetik át az épületet, a diákok várhatóan még kedd este visszatérhetnek az Irinyi utcai kollégiumba. A Petőfi híd budai hídfőjénél és a környéken óriási volt a torlódás, miután a hidat a mentés idejére lezárták.