Nyírbátorban kormánypárti maradt a polgármester

Az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Nyírbátorban. Balla Jánosné a szavazatok több mint 58 százalékának megszerzésével nyert. A település ősszel megválasztott polgármestere, Veres János azt követően mondott le posztjáról, hogy márciusban a Pénzügyminisztérium államtitkárává nevezték ki.

Az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje nyerte a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választást Nyírbátorban. Balla Jánosné, a Bátortex Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója a leadott szavazatok 58,07 százalékát szerezte meg, 1949 voksot kapott - mondta Tóth Árpád, a település jegyzője. A másik induló, a független Varga István ügyvéd, a voksok 41,94 százalékát kapta, 1407-en szavaztak rá.

A jegyző elmondta: a választáson a részvétel 32,3 százalékos volt, a 10 ezer 390 szavazásra jogosult közül 3356 adta le voksát.

Balla Jánosné még a választás előtt bejelentette, hogy amennyiben megválasztják polgármesternek, a Bátortexnél lemond ügyvezető igazgatói megbízatásáról és főállású önkormányzati vezető lesz. A céget a ciklus végéig a társtulajdonosok vezetik.

Nyírbátorban azért tartottak időközi választást, mert a korábbi polgármestert, Veres Jánost - aki szintén az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje volt az októberi önkormányzati választásokon - márciusban a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárává nevezték ki, így lemondott polgármesteri tisztségéről.