Közlekedés - szerda

Budapest

A Fogarasi utat a Csömöri úttal összekötő felüljárót felújítás miatt lezárták, azon csak a BKV buszait és a megkülönböztető jelzésüket használó gépkocsikat engedik át. Ezek áthaladását jelzőőrök irányítják. A Rózsa utca-Rákosi út-Füredi utca-Gvadányi utca, illetve a Pálya utca-Mogyoródi út-Miskolci utca az ajánlott elkerülő útvonal.

A Haller utcát lezárták a Soroksári út és a Mester utca között az út- és villamospálya átépítése miatt, ezért a 30-as villamos mindkét végállomástól csak a Haller utcáig viszi az utasokat, de a kereszteződésen nem halad át. A 30A jelzésű szerelvények ideiglenesen nem közlekednek. A 24-es villamosok a Baross tértől a Nagyvárad térig járnak, onnan villamospótló autóbuszokkal utazhatnak tovább.

A Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtértől a Bocskai út felé vezető oldalon építik az utat, ezért a Szabolcska Mihály utca és az Eszék utca jelenleg a Fehérvári út felé zsákutca.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Rákospalotai Körvasút sori felüljárón a külső sávot mindkét irányban elkerítették karbantartás miatt.

A II. kerületben a Fő utcában a Bem József tér és a Kacsa utca között egy sávra szűkül le az útpálya. A Gábor Áron utcában gázvezetéket javítanak a Tövis utcánál, emiatt útszűkületen kell áthajtani. A Fillér utcában a Balogvár utca és a Rókushegyi lépcső között a lefelé vezető oldalt felbontották. A munkaterület mellett váltakozó irányú a forgalom. A Kapás utcát lezárták a Varsányi Irén utca közelében, a Csapláros utca és a Csalogány utca között. A Fazekas utca felé kerülhetnek. Az Endrődi Sándor utcát ideiglenesen egyirányúsították az Ábrányi Emil utcától a Balogh Ádám utcáig. Az ellenkező irányban a Bimbó úton haladhatnak.

A Hűvösvölgyi úton a Nagykovácsi úttól befelé eső szakaszon gázvezetéket építenek. A munkaterület mellett irányonként egy sávban közlekedhetnek. Érdemes az 56-os villamossal utazni.

Az Istenhegyi úton a Zsolna utca és a Zsibói utca között a hegyre vezető oldalt leszűkítették, ugyanis vízvezetéket építenek. A Tóth Lőrinc utcát egyirányúsították a Goldmark Károly utcától a Ráth György utca felé.

Nagytétényben az Angeli utcában a Barackos út és a városhatár között szakaszosan csak a fél útpálya szabad. A munkaterületeknél jelzőlámpa szabályozza a váltakozó irányú forgalmat.

A Baross utcában a Kálvin tér előtt a bal oldali sávot felbontották.

A Jászberényi úton a Kozma utca előtt, a Rákos MÁV állomás közelében a kifelé vezető oldalon szűkül le az útpálya útépítés miatt. Érdemes a Keresztúri úton közlekedni mindkét irányban.

Pesterzsébeten lomtalanítanak, ezért több helyen számítsanak útszűkületre.

A Lágymányosi hídon 23 órától éjjel 1 óráig mindkét hídfőben 4-5 alkalommal leállítják néhány percre a forgalmat akusztikai mérések miatt.

Vidéki utak

Az M1-es, M3-as és M7-es autópályára érvényes négy napos / 1.000 forintos / "Zöld" matrica augusztus 31-ig használható. Megvásárolni augusztus 28-ig - csütörtökig - lehet, azt követően már csak 10 napos matricával használhatják az említett autópályákat.

Hídfenntartás miatt az M0-ás autóútra nem lehet felhajtani Budapest irányából sem az 1-es főútról sem pedig az M1-es autópályáról. A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik. A Győr felől érkezőket nem érinti a lezárás.

A 3-as főúton Mályi K-i határában aszfaltoznak. A 175-ös km-nél félpályás lezárás érvényes, jelzőlámpa irányítja a váltakozó irányú forgalmat. Torlódásra, hosszabb menetidőre számítsanak.

A 6-os főút Adony és Kisapostag közötti szakaszán megszüntetik a nyomvályúkat. A szeptember elejéig tartó munka során szakaszosan lezárnak egy-egy sávot a forgalom elől - fennakadásokra lehet számítani.

A 35-ös főúton Polgár és Görbeháza között félpályás lezárás mellett javítják a burkolatot. Jelzőőrök segítik a forgalmat, gyakoriak a torlódások.

A 85-ös főút mentén Vitnyédnél villanyoszlopokat állítanak fel, a Sopron felé vezető sávot időszakosan lezárják.  A forgalmas főúton napközben torlódások várhatók.

Szolnokon átépítik a Tisza-híd városközpont felöli hídfőjében lévő Szabadság téri csomópontot. A várhatóan októberig tartó munka idejére a teherforgalmat a 4-es főút elkerülő szakaszára terelik el.

Filmforgatás kezdődik 8.00 órakor Tihanyban a Kossuth L. utcában, az Apátság előtti útszakaszon. A 11.00 óráig tartó útlezárás mellett - időről időre rendőrök segítik el a járműveket.

Érden a Balatoni úton az elektromos hálózatot javítják. Reggel 8.00-tól délután 4.00 óráig a Porcsin Rózsa utcánál időszakos sávlezárás okozhat kisebb fennakadást Budapest irányában.