Csütörtökön döntenek a földhivatali dolgozók letartóztatásáról

Csütörtökön döntenek a kedden őrizetbe vett kilenc földhivatali dolgozó és három - a gyanú szerint - ingatlannepperként tevékenykedő személy előzetes letartóztatásáról. Az ügyintézőket azzal gyanúsítják, hogy pénzért soron kívül végeztek el bizonyos munkákat. A rendőrség a Nemzetbiztonsági Hivataltól kapott adatok alapján indított nyomozást az ügyben.

Csütörtökön délelőtt hallgatja meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság a kedden őrizetbe vett földhivatali ügyintézőket és azt a három embert, akik a rendőrség szerint ingatlannepperként tevékenykedtek. A bíróság a meghallgatás után, holnap dönt a tizenkét gyanúsított előzetes letartóztatásáról - közölte a bíróság sajtóirodája.

A BRFK munkatársai kedden tartottak házkutatást a Fővárosi Kerületek Földhivatalnál, és ennek során állították elő a kilenc ügyintézőt. Őket azzal gyanúsítják, hogy átlagosan tízezer forintos juttatásért soron kívül intézték a tulajdoni lapokkal kapcsolatos munkákat. Ez lényegében azt jelentette, hogy a kapott pénzért a szokásosnál jóval hamarabb, akár 24 órán belül kiadták a kért tulajdoni lapokat.

A rendőrség előállított további három, nem a földhivatal alkalmazásában álló személyt is. A BRFK sajtóügyeletese kedden az [origo]-nak elmondta: ezek a személyek ingatlannepperként tevékenykedtek, és a gyanú szerint ők vesztegették meg az ügyintézőket. Tevékenységük abból állt, hogy a földhivatalnál sorban álló embereknek felajánlották, pénzért elintézik, hogy hamarabb elintézhessék ügyüket. A tőlük kapott pénz egy részét továbbadták az ügyintézőknek, a többit pedig megtartották.

KAPCSOLÓDÓ CIKK