A rendőrség még idén lezárná a móri nyomozást

A rendőrség még az idén szeretné vádemelési javaslattal lezárni a móri bankrablás ügyében folytatott nyomozást - jelentette ki szombaton Garamvölgyi László, az Országo Rendőr-főkapitányság szóvivője. Garamvölgyi szerint a vádemelést késleltethetik a védőügyvédek indítványai. A szóvivő kijelentette, hogy az ügynek továbbra is két gyanúsítottja van: Kaiser Ede és Hajdú László, akik ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak.

Vádemelési javaslattal még ebben az évben le akarja zárni a rendőrség a móri bankrablás ügyében a nyomozást, jóllehet ezt a védők bizonyítási indítványai késleltethetik - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton. Garamvölgyi László ezredes tagadta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a nyomozás lezárásának és a vádemelési javaslat késésének valószínűleg az az oka, hogy a másfél éve folyó nyomozás eddig nem szolgált olyan kézzelfogható és perdöntő bizonyítékkal, amely alapján a bűnüldöző szervek szempontjából megnyugtató módon zárhatnák le a nyomozást.

A szóvivő elmondta: a védelemnek még a több száz oldalas iratanyag ismertetésekor is lehetősége van bizonyítási indítványt előterjeszteni, és ha ezt nem utasítják el, akkor az indítványozott nyomozati cselekményeket végre kell hajtania a rendőrségnek. Emlékeztetett rá: a nyomozás kezdettől fokozott ügyészi
felügyelettel zajlik, minden nyomozati cselekményt egyeztetnek az ügyészséggel és a jövőben is ezt teszik.

A rendőrség álláspontja szerint továbbra is két gyanúsítottja van a bűncselekménynek: Kaiser Ede Krisztián és Hajdú László ellen nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás, mert azzal gyanúsítják őket, hogy összefüggésbe hozhatók a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kijelentette: tekintettel a móri ügy jellegére, szövevényességére, súlyára, "az ügyészség nem tartja indokoltnak bármilyen információt adni a nyomozásról, különös tekintettel arra, hogy még nyomozati szakban van az ügy". Hozzátette: eddig sem nyilatkoztak a részletekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK