A tüdejébe került víz miatt fulladt a medencébe a 15 éves fiú

Vágólapra másolva!
Nem szenvedett semmilyen szervi betegségben az a fiú, akit szombaton a mogyoródi strand egyik medencéjében találtak holtan - állapították meg a boncolás után a szakértők, akik kizárták az idegenkezűséget is. Halálát a tüdejébe jutott víz okozta, ami miatt megfulladt. 
Vágólapra másolva!

A tüdőbe került víz idézte elő egy 15 éves fiú fulladásos halálát a mogyoródi aquaparkban - közölte a gödöllői rendőrkapitányság sajtóreferense, aki hozzátette: az orvos szakértői boncolás eredményének ismeretében államigazgatási eljárásban folytatódik annak megállapítása, hogy terhel-e valakit felelősség a baleset bekövetkeztéért.

A 15 éves gödöllői fiút szombaton a három és fél méter mély vizű medence alján találták meg holtan. A boncolás során idegenkezűségre utaló jelet nem találtak a testén, és szervi betegségben sem szenvedett.

"Az első vizsgálatot lefolytató mentőorvos feltételezése szerint azonban az ok valószínűleg a hirtelen stresszre vezethető vissza - mondta Rajnai Róbert létesítményigazgató az eset után két nappal, aki szerint a gyakorlatlan ugró a vízbe érve könnyen "bepánikolhat", rosszul veszi a levegőt, helyette vizet szív be, ami fokozza az ijedtséget, s ezért újabb víz kerül a tüdőbe. Ez történhetett most is, hiszen a holttestet a medence alján találták; az úszómester nem hibáztatható - vélte az igazgató.

Rajnai Róbert szerint az Aquaparkban kétszázan dolgoznak, 15 úszómester és 18 csúszdafelügyelő gondoskodik a balesetmentes fürdőzésről, s mindenhol figyelmeztető táblák, sőt hangosbemondó ismerteti a rendszabályokat. Ezen felül a csúszdáknál például csak a szabadpályát jelző lámpa kigyulladása után engedik a sorban állókat lesiklani. A szakvizsgával rendelkező úszómesterek pedig gyakran cserélik a különböző medencéknél egymást, hogy a figyelmük lankadását elkerüljék.