Vágólapra másolva!
Lakitelek megelégelte, hogy az MDF belső ellenzéke az ő településük nevét használja. A helyiek úgy vélik, nem tesz jót a nagyközségnek, hogy neve egy politikai perpatvarban forog közszájon. Varga Sándor polgármester levélben közölte Lezsák Sándorékkal: a jövőben nem járulnak hozzá, hogy településük nevét használják - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Új nevet kell találni az MDF Lezsák Sándor vezette belső ellenzékének, mivel a lakiteleki önkormányzat a jövőben nem járul hozzá, hogy társaság a település nevét használja - írja a Népszabadság. A lap szerint erről levélben értesítette a Lezsákékat Varga Sándor, független polgármester.

Varga Sándor a lapnak elmondta: a képviselő-testület ülésén szeptemberben került szóba, hogy a kiélezett politikai helyzetben nagyközségük neve kedvezőtlen megvilágításba került. Októberben erről beszélgettek is a nagyközségben élő Lezsák Sándorral, de semmi sem változott. Emellett a lakiteleki lakosok is úgy gondolják, hogy hátrányuk származhat abból, hogy a település neve egy politikai perpatvarban forog.

"Ez a jelző már szitokszóvá vált az MDF-ben, s azt jelenti, hogy valaki áruló. Mi nem akarunk a politika látóterébe kerülni. Ha Lezsák Sándor Lakitelek Párt néven szeretne esetleg egy új formációt létrehozni, arra is azt mondanánk: nem" - mondta Népszabadságnak a polgármester, aki hozzátette: minden pozitív, a település jó hírét keltő kezdeményezéshez szívesen adják nevüket.

A Lakitelek-munkacsoport az európai parlamenti választások után alakult meg az MDF-frakción belül 13 képviselővel. Azóta azonban létszámuk nyolc plusz egyre apadt, mivel Herényi Károly frakcióvezető öt "lakitelekit" - Balsai Istvánt, Font Sándort, Horváth Balázst, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót - kizárt a frakcióból. A plussz egy Medgyasszay László, akiről azt mondják, hogy lélekben lakiteleki. A csoport az MDF országos gyűlése után ugyan megszűnt, de helyette Lakitelek-platformot alakítottak - írja a Népszabaság.