Vágólapra másolva!
Csütörtökön Észak-Magyarország településeit járja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Jászberényben megnéz egy hűtőházat, Felsőzsolcán autópályát ad át, Hajdúdorogon felkeres egy magántehenészetet, végül Nyíregyházán kormányprogram-bemutató nagygyűlést tart.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a megszokott helyszínek melllett meglepő helyeken is kampányol a népszavazás előtt. Csütörtökön tíz órakor Jászberényben ellátogat az Electrolux Lehel Kft.-be. A miniszterelnök az 1998-ban leégett, majd újjáépített kompresszoros hűtőgépgyárat tekinti meg - áll a Kormányszóvivői Iroda meghívójában.

Délben már a az M30-as autópálya Muhi-Felsőzsolca és Miskolc elkerülő szakaszát adja át. Itt sem időzik azonban hosszasan, mert fél 2-kor megtekint a kormányfő egy magántehenészetet Hajdúdorogon. "A tehenészet naponta körülbelül 700 liter tejet termel. Az uniós elvárásoknak megfelelő tejházat 6 millió forintból építtette a tulajdonos, Nagy Tibor. Az állatok takarmányát a kis magángazdaság maga állítja elő körülbelül 20 hektár saját, illetve körülbelül 15 hektár bérelt földön" - tartalmazza a Kormányszóvivői Iroda meghívója.

A miniszterelnök ezt követően Nyíregyházára látogat, ahol délután 5-kor nagygyűlést tart. Itt a Lendületben az ország címet viselő kormányprogramot ismerteti. Pécs, Miskolc, Szombathely és Szolnok után Nyíregyháza Gyurcsány Ferenc országjáró körútjának utolsó állomása.